|

Psoriazis

Psoriazis Psoriazisul reprezinta o boala de piele care afecteaza ciclul de viata al celulelor. In mod normal, unei celule nou formate ii trebuie aproximativ o luna pentru a ajunge din stratul cel mai profund al pielii, unde s-a format, in stratul cel mai superficial, unde moare si se descuameaza.
  • 20% REDUCERE
Chitosan 100 capsule
Chitosan 100 capsule
190.72 lei 152.6 lei
Adauga in cos
  • 7% REDUCERE
Holican
Holican
299.76 lei 279.04 lei
Adauga in cos
  • 10% REDUCERE
Cordyceps
Cordyceps
212 lei 191.84 lei
Adauga in cos
  • 20% REDUCERE
Spirulina 100 Capsule
Spirulina 100 Capsule
136.24 lei 109 lei
Adauga in cos
  • 22% REDUCERE
Biozinc  60 capsule
Biozinc 60 capsule
61.44 lei 47.96 lei
Adauga in cos
  • 8% REDUCERE
Biocalciu Nutritiv
Biocalciu Nutritiv
109 lei 100.28 lei
Adauga in cos
  • 11% REDUCERE
Veican 30 capsule moi
Veican 30 capsule moi
141.68 lei 126.44 lei
Adauga in cos

In psoriazis tot acest ciclu dureaza doar o zi. Celulele se divid rapid, formand cruste sidefii usturatoare, zone rosii si uscate care uneori sunt dureroase. Psoriazisul este o boala cronica, care persista vreme indelungata. Perioadele in care simptomele se imbunatatesc pot alterna cu perioade in care situatia se inrautateste.
Psoriazisul se clasifica in psoriazis vulgar si psoriazis exudativ (eritrodermic, pustulos, artropatic).
Simptome: arii cutanate usor tumefiate, cu margini rosii si acoperite cu cruste (scuame) mari, de culoare alba sau alb-argintii tegumentul afectat se fisureaza si zonele respective devin dureroase. Uneori pot aparea pruritul (mancarimi) sau dureri articulare.
Factori de risc: artrita reumatoida, injuriile (traumatismele) locale, infectiile (virale si bacteriene) in orice zona a corpului, factorii genetici, istoricul familial de psoriazis, stresul, expunerea repetata la temperaturi reci.
Pielea reprezinta invelisul de protectie al structurilor interne impotriva factorilor externi. Pielea este formata din epiderm la exterior, dermul intermediar si hipodermul in interior. Epidermul nu are vase de sange, hranindu-se prin imbibitie din straturile inferioare lui.
Functiile pielii: functia de protectie (mecanica, chimica, biologica, termica, electrica, impotriva pierderii de lichide si electroliti, impotriva radiatiilor), functia de termoreglare (mentine constanta temperatura corpului indiferent de temperaturile de afara); functia senzoriala (receptioneaza si transmite influxuri nervoase spre centrii din maduva si baza creierului - senzatiile de cald, frig, dureroase si tactile); functia metabolica (pielea metabolizeaza substantele straine, toxice sau medicamentoase prin reactii de oxidare, reducere, hidroliza si conjugare, elimina produsii finali de degradare - uree si creatinin).
Toate functiile pielii sunt controlate de glanda tiroida. Eliminarea fortata a toxinelor prin hipoderm poate provoca afectiuni precum artrita, pericardita, nevrita, encefalita, meningita.